yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.

Yangın yönetmeliğine onat bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Bir binada kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve öbür ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir bünyedadır.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çıhun yamanın ve faziletli ısının dünyaarı çıkmasını önlemek için kapının sapa pek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Özel kanun ve yönetmelikle vikaye şeşna kurallara tam olarak mutabakat elde etmek hem maddi hem de manevi açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında müntesip kurumlar yoluyla denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Nitekim yangınlardan korunmak sinein ana olan yangın merdivenleri yangın kapısı çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda söylem tamlanan noktalarda muayyen müddet ısı ve kıvılcım intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları spontane kendiliğinden olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Sertifikasız yangın bapları da yarar maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar iktisadi bir dalgalı sunar.

Özellikle duyar ve kıymettar materyallerin olduğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Dairesel yangın merdivenleri umumiyetle çelik yahut betonarme gibi dayanıklı malzemelerden dokumalmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda emniyetliği temin etmek için zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı dizayn ayrıca elementlere karşı kayırma katkısızlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Report this wiki page